
Labai baltyminiai kepsneliai-blyneliai
Jei manęs paklaustų, ką dažniausiai gaminu, vienareikšmiškai šis patiekalas būtų top trejetuke. Sudėtyje labai daug baltymų, padedančių regenruoti raumenis po sunkių treniruočių, jį labai paprastai pagamins net vaikai, skanus ir šiltas ir šaltas kelionių ar užkandžių dėžutėje. Greitas, paprastas, universalus ir nebrangus – atitinka visus skubančio, bet norinčio sveikai maitintis šiuolaikinio žmogaus kriterijus.
Ingridientai:
500 g. vištienos krūtinėlės (arba kitos mėgiamos mėsos, labai gerai tinka liežuvis, tik jį reikia pirmiausia išvirti)
100 g. varškės
2 kiaušinių
200 g tarkuotos mocarelos
1 v.š. grietinės
Druskos, pipirų, mėgiamų žolelių – labai gerai tinka švieži arba džiovinti krapai
Česnako skiltelės
*Jei nesilaikote griežto keto – 1 v.š. krakmolo.
Eiga:

Dubenyje lengvai išplakite kiaušinius su druska bei pipirais. Jei naudosite krakmolą, suberkite jį į kiaušinius. Sudėkite varškę, sūrį, grietinę, sutarkuotą česnaką, prieskonius. Išmaišykite.
Susmulkinkite vištieną kubeliais. Kuo jie bus smulkesni, tuo gražesni bus kepsneliai. Aš pjaustau maždaug 1,5×1,5 cm gabaliukais. Mėsą sumaišykite su gauta „tešla“.

Į įkaitintą keptuvę su riebalais (aš naudoju Ghee ir taukų mišinį) dėkite po šaukštą masės ir ją palyginkite, kad gražiau apskrustų blynelį apvertus.

Kepkite iki kol gražiai apskrus iš abiejų pusių. Patiekite su mėgiamu garnyru arba vienus.

Na o jei trūksta riebaliukų – sumeistraukite pikantišką arba aštrų padažą iš kokybiško majonezo, grietinės ar natūralaus jogurto. Lydytas sviestas su grietine prie šių kepsnelių taip pat tinka puikiai!